مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

فرآیندهای تولید ماکارونی
اكسترودر کردن ماکارونی
خشك كردن ماکارونی
مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی
مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی

مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

 

 

 

چکیده:

اسپاگتی از اختلاط آرد گندم و گلوتن و بتاکاروتن و آرد سویا چربی گرفته در 3 سطح 0%، 10% و 20 تحت اتخاذ 3 سطح دمای اکسترودر (35 و 50 درجه سانتی گراد و دمای پایین 55 درجه) تهیه شد و توسط 2 سیستم خشک کن دما بالا (ماکزیمم 90 درجه سانتی گراد برای 6 ساعت) و دما پایین (ماکزیمم 55 درجه برای 18 ساعت) خشک شد.

 

خصوصیات کیفی پخت ماکارونی شامل: وزن پس از پخت و میزان مواد جامد موجود در آب پخت و سفتی بافت پس از پخت و خصوصیات ظاهری قبل و بعد از پخت ارزیابی و اندازه گیری شد. در این تحقیق میزان پروتئین به عنوان یک متغیر مهم و ارزشمند در کیفیت و تغذیه مورد سنجش قرار گرفت. استپاگتی ها پس از تهیه توسط گروه های ارزیاب (پانلیست های آموزش دیده) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ارزیابی حسی ویژگی هایی مانند: چسبندگی، سفتی، قابلیت جویدن، رنگ و طعم ارزیابی شد. به منظور بررسی و بهبود خصوصیات کیفی اثر گزانتان گام در 2 سطح 2/0% و 4/0% مورد ارزیابی قرار گرفت و اثرات آن بر کیفیت پخت ماکارونی پس از اعمال دمای 35 درجه سانتی گراد برای دمای اکسترودر و 55 درجه سانتی گراد برای دمای خشک کردن ارزیابی شد و در نهایت توسط گروه پانلیست آموزش دیده ارزیابی شد. 

 

نتایج نشان داد افرایش میزان آرد سویا در فرمولاسیون باعث سفتی بافت شده و میزان وزن پس از پخت را کاهش می دهد ولی میزان مواد جامد موجود در آب پخت را افزایش داد. با افزایش میزان آرد سویا به 20 % میزان پروتئین از 11% به 7/16% افزایش یافت. با افزایش دمای خشک کردن میزان سفتی بافت پس از پخت افزایش ولی میزان وزن پس از پخت و لعاب  کاهش یافت. با افزایش دمای اکسترودر میزان لعاب و میزان سفتی افزایش داشت ولی میزان وزن پخت کاهش داشت. گزانتان گام باعث بهبود میزان لعاب و وزن پس از پخت شد ولی بر سفتی اثر معنی داری نداشت ولی با ایجاد احساس کاذب قابلیت پذیرش مصرف کننده را در سفتی و قابلیت جویدن افزایش داد.

 

پس از آنالیز آماری و بررسی آماری نتایج فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی مشخص شد  جهت بالابردن کیفیت پخت و ارزش تغذیه ای دمای اکسترودر 35 درجه سانتیگراد و دمای خشک کردن 55 درجه سانتی گراد و میزان آرد سویا 20% و گزانتان گام 4/0 % بهترین تیمار خواهد بود.

 

 

 

 

کلمات کلیدی:

اسپاگتی

میزان آرد سویا

دمای اکسترودر

دمای خشک کردن

گزانتان گام

خصوصیات کیفی

ماكارونی

 

 

 

 

فهرست:

چکیده………………………………………………………………………………………………………………1

فصل اول- مقدمه

1-1 هدف……………………………………………………………………………………………………………2

1-2 مقدمه و تاریخچه………………………………………………………………………………………..4

1-3 تاریخچه ماکارونی در ایران……………………………………………………………………………5

1-3-1 میزان مصرف ماکارونی………………………………………………………………………………….5

1-4 مروری بر مقالات پیشین…………………………………………………………………………………..6

 

فصل دوم

2-1 مواد اولیه برای تولید ماکارونی…………………………………………………………………………..13

2-1-1 ویژگی، ساختار و ترکیب دانه غله و گندم…………………………………………………………13

2-1-2 منشأ غلات………………………………………………………………………………………………..13

2-1-3 گندم………………………………………………………………………………………………………..14

2-1-4 گندم مخصوص محصولات خمیری………………………………………………………………..14

2-1-5 گندم مخصوص کیک و شیرینی…………………………………………………………………….14

2-1-6 گندم مخصوص نان…………………………………………………………………………………….14

2-1-7 گندم چند منظوره……………………………………………………………………………………….15

2-1-8 گندم مخصوص دام و طیور……………………………………………………………………………15

2-1-9 دروم……………………………………………………………………………………………………….15

2-1-10 ساختمان دانه گندم…………………………………………………………………………………………16

2-1-11 سمولینا و فارینا……………………………………………………………………………………….17

2-1-12 عوامل موثر در آرد مصرفی برای ماکارونی……………………………………………………..19

2-2 مواد افزودنی در تولید ماکارونی………………………………………………………………………..21

2-2-1 تخم مرغ………………………………………………………………………………………………….21

2-2-2 سویا……………………………………………………………………………………………………….21

2-2-2-1 کشت سویا…………………………………………………………………………………………..21

2-2-2-2 فرآورده های سویا……………………………………………………………………………………25

2-2-2-3 آرد سویا و تولید……………………………………………………………………………………….25

2-2-2-4 مراحل تهیه ارد سویا……………………………………………………………………………….26

2-2-2-5 کاربرد آرد سویا در صنایع غذایی……………………………………………………………….29

2-2-2-6 ارزش سلامتی بخش سویا………………………………………………………………………..32

 

فصل سوم

3-1 تکنولوژی تولید………………………………………………………………………………………………34

3-1-1 تولید مرحله ای…………………………………………………………………………………………….34

3-1-2 تولید مداوم……………………………………………………………………………………………….35

3-2 تولید خمیر…………………………………………………………………………………………………..38

3-3 عوامل موثر در اکسترودر……………………………………………………………………………………38

3-4 خشک کردن………………………………………………………………………………………………..39

3-4-1 تئوری خشک کردن…………………………………………………………………………………………40

 

فصل چهارم

4-1 مواد و روشها…………………………………………………………………………………………………45

4-2 روش تحقیق……………………………………………………………………………………………………..47

4-3 جامعه آماری و نمونه برداری………………………………………………………………………………47

4-4 مقدار نمونه ها………………………………………………………………………………………………47

4-5 محل اجرا تحقیق……………………………………………………………………………………………47

4-6 نحوه اجرای تحقیق…………………………………………………………………………………………..47

4-7 آزمایش ها……………………………………………………………………………………………………49

4-8 اندازه گیری سفتی بافت………………………………………………………………………………………….51

4-9 اندازه گیری رنگ محصول……………………………………………………………………………….51

4-10 اندازه گیری خاکستر………………………………………………………………………………………52

4-11 اندازه گیری میزان لعاب مواد جامد در آب پخت…………………………………………………53

4-12 اندازه گیری رطوبت……………………………………………………………………………………..54

4-13 PH……………………………………………………………………………………………………………..55

4-14 پروتئین……………………………………………………………………………………………………..55

4-15 آزمونهای حسی…………………………………………………………………………………………..58

4-16 آزمونهای آماری………………………………………………………………………………………….58

4-17 نتایج آنالیز مواد……………………………………………………………………………………………59

 

فصل پنجم

5-1 اثر فاکتورهای میزان آرد سویا- دمای خشک کردن- دمای اکسترودر بر وزن پخت…………..64

5-2  ”                      ”                      ”                     ”        بر میزان لعاب…………65

5-3 ”                       ”                      ”                      ”       سفتی ماکارونی………..67

5-4  ”                       ”                      ”                 ”      رنگ سنجی a*………..68

5-5  ”                       ”                      ”                 ”      رنگ سنجی L*……….68

5-6  ”                       ”                      ”                  ”     رنگ سنجی B*……….69

5-7  ”                       ”                      ”                  ”     رنگ سنجی a/b*…….69

5-8  ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان انرژی E ….69        5-9 

         ”      بر میزان PH………….69

5-10 ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان رطوبت……..69

5-11 ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان پروتئین……..69

5-12 مدلسازی………………………………………………………………………………………………….70

5-13 نتایج آزمون حسی…………………………………………………………………………………………..73

5-14 بررسی اثر افزودن گزانتان گام به خصوصیات کیفی ماکارونی……………………………………76

5-15 نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………….78

 

فصل ششم

پیوست……………………………………………………………………………………………………………………..79

 

فصل هفتم

منابع…………………………………………………………………………………………………………………..100

 

 

 

  • دانلودكارآموزي مديريت علي رضا رنجبر

    دانلودكارآموزي مديريت علي رضا رنجبر کلمات کلیدی : دانلودكارآموزي مديريت علي رضا رنجبر رفتن به سایت اصلی نام فایل : كارآموزي مديريت علي رضا رنجبر فرمت : .doc تعداد صفحه/اسلاید : 67 حجم : 2 مگابایت فصل اول : آشنايي…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق اضطراب شناختی 41 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق اضطراب شناختی 41 صفحه فصل دوم پایان نامه اضطراب شناختی مبانی نظری اضطراب شناختی پیشینه تحقیق اضطراب شناختی پیشینه داخلی اضطراب شناختی پیشینه خارجی اضطراب شناختی پیشینه پژوهش اضطراب شناختی پیشینه نظری اضطراب شناختی ادبیات…

  • پاورپوینت تغذیه و پایش رشد شیرخواران و کودکان

    پاورپوینت تغذیه و پایش رشد شیرخواران و کودکان رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تغذیه  و پایش رشد شیرخواران و کودکان جهت رشته تغذیه در قالب 32 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش…

  • پاورپوینت بررسی استفاده از پسآب در جهت مصارف شهري و غير شهري

    پاورپوینت بررسی استفاده از پسآب در جهت مصارف شهري و غير شهري پاورپوینت بررسی استفاده از پسآب در جهت مصارف شهري و غير شهري استفاده از پسآب در جهت مصارف شهري و غير شهري اهداف اصلي تصفيه فاضلاب مراحل تصفيه…

  • پاورپوینت مطالعه گنجایش کربن در سازمان خاک های نشاسته ای

    پاورپوینت مطالعه گنجایش کربن در سازمان خاک های نشاسته ای پاورپوینت کربن پاورپوینت کربن در سازمان خاک های نشاسته ای پاورپوینت خاک های نشاسته ای دانلود پاورپوینت کربن رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت مطالعه گنجایش کربن در سازمان خاک…

  • پاورپوینت مجتمع تجاری کودکان

    پاورپوینت مجتمع تجاری کودکان پاورپوینت مرکز خرید کودک پاورپوینت مجتمع تجاری پاورپوینت مجتمع تجاری برای کودکان پاورپوینت درمورد مجتمع تجاری رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت مجتمع تجاری کودکان جهت رشته معماری در قالب 32 اسلاید و با فرمت بصورت…

  • پاورپوینت اخلاق مدیریت

    پاورپوینت اخلاق مدیریت پاورپوینت اخلاق در مدیریت پاورپوینت نقش اخلاق در مدیریت پاورپوینت اصول اخلاق مدیریتی پاورپوینت اخلاق حرفه ای در مدیریت پاورپوینت اخلاق حرفه ای در مدیریت رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت اخلاق مدیریت جهت رشته مدیریت در…

  • پاورپوینت آشنایی با میدان کمپیدولیو (کاپیتولین)

    پاورپوینت آشنایی با میدان کمپیدولیو (کاپیتولین) رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با میدان کمپیدولیو جهت رشته معماری و عمران در قالب 26 اسلايد و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش    …

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق ابرازگری هیجانی 78 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق ابرازگری هیجانی 78 صفحه کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه ابرازگری هیجانی مبانی نظری ابرازگری هیجانی پیشینه تحقیق ابرازگری هیجانی پیشینه داخلی ابرازگری هیجانی پیشینه خارجی ابرازگری هیجانی پیشینه پژوهش ابرازگری هیجانی پیشینه نظری…

  • پاورپوینت معماری ارگانیک (معماری الی)

    پاورپوینت معماری ارگانیک (معماری الی) پاورپوینت انواع معماری ارگانیک پاورپوینت اهداف معماری ارگانیک پاورپوینت معماری ارگانیک پاورپوینت معماری ارگانیک معماری ارگانیک ppt پاورپوینت بناهای معروف معماری ارگانیک رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معماری ارگانیک (معماری الی) جهت رشته معماری…

  • پاورپوینت آسیب شناسی خانواده

    پاورپوینت آسیب شناسی خانواده پاورپوینت آسیب شناسی خانواده چیست پاورپوینت آسیب شناسی خانوادگی پاورپوینت آسیب های خانواده پاورپوینت درمان آسیب خانواده پاورپوینت تشخیص آسیب های خانواده رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آسیب شناسی خانواده جهت رشته ی مشاوره و…

  • پاورپوینت استاندارد حسابداری شماره 29 (فعالیتهای ساخت املاک)

    پاورپوینت استاندارد حسابداری شماره 29 (فعالیتهای ساخت املاک) پاورپوینت استاندارد شماره 16 (آثار تغییر در نرخ ارز) پاورپوینت استاندارد شماره 16 پاورپوینت آثار تغییر در نرخ ارز آثار تغییر در نرخ ارز تغییر در نرخ ارز نرخ ارز تحقیق آثار…

  • دانلود تحقیق دوره های آموزشی با فرمت ورد

    دانلود تحقیق دوره های آموزشی با فرمت ورد رفتن به سايت اصلي هدف از این تحقیق بررسی دوره های آموزشی با فرمت docx در قالب 95 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد    …

  • پاورپوینت ریاضی مهندسی فصل دوم معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزیی

    پاورپوینت ریاضی مهندسی فصل دوم معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزیی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با ریاضی مهندسی فصل دوم معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزیی جهت رشته ریاضی در قالب 48 اسلايد و با فرمت ppt به صورت…

  • ماهیت و ویژگی های جو سازمانی و مفهوم پردازی  صاحب نظران از آن

    ماهیت و ویژگی های جو سازمانی و مفهوم پردازی  صاحب نظران از آن کلمات کلیدی : جو سازمانی در ایران انواع جو سازمانی ابعاد جو سازمانی رویکردهای جو سازمانی نظریه های جو سازمانی جو روانشناختی سازمانی تعریف جو سازمانی در…

  • طرح اختلاط بتن پلاستیک دیوار آب بند پروژه سد مخزنی دویرج

    طرح اختلاط بتن پلاستیک دیوار آب بند پروژه سد مخزنی دویرج دیوار آب بند طرح اختلاط بتن پلاستیک سد مخزنی دویرج طرح اختلاط بتن پلاستیک دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته عمران طرح اختلاط بتن پلاستیک دیوار آب بند پروژه سد…

  • مبانی نظری بررسی افزایش مطالبات معوق انواع بانکها و ارائه راه حلهای مناسب

    مبانی نظری بررسی افزایش مطالبات معوق انواع بانکها و ارائه راه حلهای مناسب مطالبات معوق پیشینه مطالبات معوق در ایران روشهای پیشنهادی برای وصول مطالبات معوق عوامل موثر در ایجاد مطالبات معوق مطالبات معوق بانکی از نگاه مشتریان مبانی نظری…

  • پاورپوینت خاک چگونه تشکیل می شود

    پاورپوینت خاک چگونه تشکیل می شود رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت خاک چگونه تشکیل می شود جهت رشته زمین شناسی در قالب 13 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش      …

  • پاورپوینت آشنایی با Remote protocol

    پاورپوینت آشنایی با Remote protocol رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با Remote protocol جهت رشته کامپیوتر در قالب 32 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       به طور…

  • چارچوب نظری و پیشینه پژوهش تعصب

    چارچوب نظری و پیشینه پژوهش تعصب کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه تعصب مبانی نظری تعصب پیشینه تحقیق تعصب پیشینه داخلی تعصب پیشینه خارجی تعصب پیشینه پژوهش تعصب پیشینه نظری تعصب ادبیات نظری تعصب چارچوب نظری تعصب رفتن به…

  • پایان نامه عوامل موثر بر اختلافات زناشویی و طلاق

    پایان نامه عوامل موثر بر اختلافات زناشویی و طلاق پایان نامه طلاق پایان نامه طلاق عاطفی نظریه های طلاق عاطفی عوامل موثر بر طلاق عوامل موثر بر طلاق عاطفی عوامل موثر بر اختلافات زناشویی تاثیرات طلاق بر کودکان و زنان…

  • تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان و اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه

    تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان و اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه الگوی مصرف تغذیه تاریخچه تغذیه و الگوی مصرف در ایران و جهان اثرات اصلاح الگوی تغذیه مناسب بر خونواده و جامعه تغذیه…

  • چارچوب نظری و پیشینه پژوهش خشونت

    چارچوب نظری و پیشینه پژوهش خشونت مبانی نظری خشونت دانلود مبانی نظری خشونت پیشینه خشونت پیشینه تحقیق خشونت ادبیات نظری خشونت فصل دوم پایان نامه خشونت مبانی نظری و پیشینه تحقیق خشونت ادبیات و مبانی نظری خشونت رفتن به سایت…

  • بررسی هنر و معماری باغ ایرانی و نماد شناسی سبز در آن

    بررسی هنر و معماری باغ ایرانی و نماد شناسی سبز در آن باغ ایرانی فرهنگ و تمدن نماد شناسی سبز باغ ایرانی هنر و معماری باغ ایرانی بررسی هنر و معماری باغ ایرانی و نماد شناسی سبز در آن دانلود…

  • پاورپوینت آشنایی با تاسیسات و تجهیزات مکانیکی

    پاورپوینت آشنایی با تاسیسات و تجهیزات مکانیکی پاورپوینت تاسیسات مکانیکی پاورپوینت شناخت تجهیزات مکانیکی پاورپوینت تجهیزات مکانیکی صنعتی پاورپوینت اهمیت تاسیسات مکانیکی در ساختمان پاورپوینت تاسیسات ساختمانی جدید رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با تاسیسات و تجهیزات مکانیکی…

  • انواع و اقسام مرور زمان و مقایسه آن با احکام مشابه در قوانین

    انواع و اقسام مرور زمان و مقایسه آن با احکام مشابه در قوانین تعریف مرور زمان مرور زمان چیست انواع مرور زمان مرور زمان‌ در ایران‌ انواع و اقسام مرور زمان مقایسه مرور زمان با احکام مشابه در قوانین پیشینه…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق عدالت در سازمان

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق عدالت در سازمان مبانی نظری عدالت در سازمان ادبیات نظری عدالت در سازمان چارچوب نظری عدالت در سازمان فصل دوم پایان نامه عدالت در سازمان دانلود مبانی نظری عدالت در سازمان پیشینه عدالت در سازمان…

  • پاورپوینت تحولات جهانی 62 اسلاید

    پاورپوینت تحولات جهانی 62 اسلاید پاورپوینت تحولات پاورپوینت جهانی شدن پاورپوینت در مورد تحولات جهانی پاورپوینت تحولات جهانی پاورپوینت در مورد جهانی شدن رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تحولات جهانی 62 اسلاید جهت رشته فناوری اطلاعات (IT) در قالب…

  • مبانی نظری نقش فرهنگ سازمانی در پیشگیری از بروز فساد اداری در سازمان های دولتی

    مبانی نظری نقش فرهنگ سازمانی در پیشگیری از بروز فساد اداری در سازمان های دولتی پیشگیری از فساد اداری روشهای پیشگیری از فساد اداری پیشگیری فساد اداری نقش فرهنگ سازمانی در پیشگیری از فساد اداری راهکارهای پیشگیری از فساد اداری…

  • ارزیابی میزان صادرات غیرنفتی و اثر آن بر رشد اقتصادی در ایران

    ارزیابی میزان صادرات غیرنفتی و اثر آن بر رشد اقتصادی در ایران صادرات غیرنفتی ارزیابی میزان صادرات غیرنفتی اثر صادرات غیرنفتی بر رشد اقتصادی رشد اقتصادی در ایران با صادرات غیرنفتی ارزیابی میزان صادرات غیرنفتی و اثر آن بر رشد…

  • دانلود تحقیق در مورد مفاهیم نظری رضایت زناشویی  docx

    دانلود تحقیق در مورد مفاهیم نظری رضایت زناشویی  docx رفتن به سايت اصلي هدف از این تحقیق بررسی مفاهیم نظری رضایت زناشویی با فرمت docx در قالب 30 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد…

  • پاورپوینت زنجرک پسته

    پاورپوینت زنجرک پسته پاورپوینت آفت زنجرک پسته پاورپوینت ضررهای زنجرک پسته پاورپوینت درمورد زنجرک پسته پاورپوینت درباره زنجرک پسته رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت زنجرک پسته جهت رشته ی زراعت و گیاه شناسی در قالب 22 اسلاید و با…

  • تاثیر مدیریت دانش و آموزش در بهبود تصمیم گیریهای مدیران

    تاثیر مدیریت دانش و آموزش در بهبود تصمیم گیریهای مدیران پایان نامه مدیریت دانش بررسی نقش فرایند آموزش در بهبود مدیریت پایان نامه بهبود تصمیم گیریهای مدیران بهبود تصمیم گیریهای مدیران با مدیرت دانش بهبود تصمیم گیریهای مدیران با آموزش…

  • پاورپوينت زراعت زعفران

    پاورپوينت زراعت زعفران دانلود پاورپوينت زراعت زعفران دانلود پاورپوينت درمورد زراعت زعفران رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت زراعت زعفران جهت رشته کشاورزی در قالب 24 اسلايد و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش…

  • پاورپوینت کارگاهی آموزش حمایت های روانی اجتماعی در حوادث و بلایا

    پاورپوینت کارگاهی آموزش حمایت های روانی اجتماعی در حوادث و بلایا رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کارگاهی آموزش حمایت های روانی اجتماعی در حوادث و بلایا جهت رشته پرستاری در قالب 25 اسلاید و با فرمت ppt به صورت…